اگر برخلاف سهراب سپهری از «سطح سیمانی قرن» نمیترسید و دوست دارید با تمام یا برخی از ظواهر دنیای مدرن آشتی کنید، پوشش میکروسمنت انتخاب مناسبی برای شما است.
اخت شدن با این پوشش چندان سخت نیست، چون بهراحتی روی سطوح فعلی خانه شما اجرا میشود و به ساختوساز و تخریب و بنایی نیازی ندارد. البته برای استفاده از این پوشش باید نکات و شرایطی را بدانید که در ادامه با تمام آنها آشنا میشوید.
میکروسمنت چیست؟
میکرو سمنت نوعی پوشش دکوراتیو است که با ترکیب سیمان، رزینهای با پایه آب، رنگدانههای معدنی و افزودنیهای دیگر ساخته میشود. ترکیب این مواد باعث میشود چسبندگی میکروسمنت بیشتر شود. این ویژگی میکروسمنت را برای پوشاندن انواع سطوح افقی و عمودی ساختهشده از کاشی، چوب، سنگ، موزاییک و گچ به گزینهای مناسب تبدیل میکند. این پوشش معمولاً با ضخامت کم (بین ۲ تا ۳ میلیمتر) روی این سطوح اجرا میشود و تغییری چشمگیر در فضا ایجاد میکند.
با فراگیر شدن و محبوبیت روزافزون سبک معماری مدرن، استفاده از میکرو سمنت در نمای داخلی و خارجی ساختمانها بیشتر شده است.
با انواع میکروسمنت آشنا شوید
میکرو سمنت را با تغییر در مواد سازنده و افزودنیها به انواع مختلف تقسیم میکنند. در این بخش انواع میکروسمنت را توضیح میدهیم:
۱. میکرودک، رایجترین پوشش برای کف
در بین انواع میکروسمنت، میکرودک بیشترین مقاومت در برابر سایش را دارد و به همین دلیل از آن بهعنوان پوشش کف استفاده میشود. همچنین مقاومت و سختی آن در برابر نیروهای واردشده زیاد است.
۲. اکوا سمنت، پوشش مخصوص دیواره استخر
اکوا سمنت یکی از گرانقیمتترین انواع میکرو سمنت است که از آن برای پوشاندن دیواره استخر و اطراف آن استفاده میشود. فرمول خاص اکوا سمنت باعث میشود که هم در برابر نفوذ آب و هم سر خوردن مقاوم باشد.
۳. میکرو استون، میکروسمنت نمای ساختمان
برخلاف سایر انواع میکرو سمنت، میکرو استون با ضخامت بالایی اجرا میشود و مقاومت بالای آن در برابر تغییرات دمایی و بارندگی و عدم نیاز به رسیدگیهای مکرر، باعث شده این پوشش برای استفاده روی نما و فضاهای خارجی ساختمان مناسب باشد.
۴. میکروفینو، پوشش مخصوص دیوار
این نوع پوشش، ظاهری شیک و ظریف به دیوارها میدهد و معمولاً با ضخامت کمی اجرا میشود.
۷ ویژگی میکروسمنت که باعث میشود آن را انتخاب کنید
به غیر از ترند شدن و ظاهر مدرن، میکروسمنت ویژگیها و مزایایی دارد که دانستن آنها به شما کمک میکند تا شک و تردید برای انتخاب این پوشش را کنار بگذارید. در ادامه با ۷ مزیت و ویژگی میکرو سمنت آشنا میشوید:
۱. اجرای سریع و کم دردسر
از نظر سرعت اجرا و عدم نیاز به نیروی متخصص و تجهیزات سنگین، میکروسمنت رقابت تنگاتنگی با کاغذدیواری و پوششهای مشابه دارد. اجرای این پوشش برای یک سطح، به ۱ یا نهایتاً ۲ نفر بیشتر احتیاج ندارد. مخلوط کردن مواد سازنده میکرو سمنت با سرعت بالایی اجرا میشود و بلافاصله پس از مخلوط کردن، میتوان از آن استفاده کرد. همچنین این پوشش پس از اجرا بهسرعت خشک میشود و سطح موردنظر قابلاستفاده خواهد بود.
۲. بدون درز بودن و نظافت آسان
این ویژگی میکروسمنت اهمیت زیادی برای خانمهای خانهدار دارد؛ چون تمیز کردن هر کدام از پوششهای کف و دیوار دردسرهای خاص خود را دارد و به جرئت میتوان گفت که میکرو سمنت بیشتر این دردسرها را ندارد. بدون درز و یکدست بودن این پوشش باعث میشود که روی آن محلی برای جمع شدن کثیفی به وجود نیاید. همچنین نظافت آن بهسادگی و تنها با استفاده از آب و شویندههای ملایم انجام میشود.
۳. عمر و دوام بالا
این ویژگی میکروسمنت، هزینههای اولیه آن را جبران میکند و باعث میشود که استفاده از آن در بلندمدت بهصرفه باشد. گفته میشود که پوشش میکرو سمنت میتواند بیشتر از ۵۰ سال دوام بیاورد، البته به شرطی که درست اجرا شود. همچنین درصورتیکه این پوشش آسیب ببیند، ترمیم آن بهآسانی انجام میشود و جای آن باقی نمیماند.
۴. مقاومت در برابر حرارت
احتمالاً یکی از نگرانیهای شما ترک خوردن پوشش میکرو سمنت به مرور زمان و به دلیل تغییرات دمایی است. درصورتیکه بخواهید این پوشش را روی دیوار مجاور بخاری یا شومینه اجرا کنید یا سیستم گرمایش از کف داشته باشید، این نگرانی بیشتر هم میشود.
این پوشش میتواند در برابر حرارت زیر صفر و بالای ۲۰۰ درجه سانتیگراد دوام بیاورد و درصورتیکه درست اجرا شود، نوسانات دما روی آن تأثیر نمیگذارد.
۵. مقاومت در برابر نور خورشید
هر پوششی ممکن است در برابر نور خورشید دچار تغییر رنگ شود، اما میکروسمنت از این قاعده مستثنا است؛ چون در ترکیب آن از مواد ارگانیک استفاده نمیشود.
۶. مقاومت در برابر رطوبت
با افزودن برخی مواد میتوان میکرو سمنت را ضد آب کرد. این موضوع باعث میشود که بتوانید بدون دغدغه از این پوشش برای حمام و دستشویی هم استفاده کنید. همچنین این ویژگی میکروسمنت به این معنی است که در صورت مواجهه با آب و رطوبت، شکل و بافت آن تغییری نمیکند.
۷. تنوع رنگ و بافت
ممکن است با دیدن عکسهای سطوح مختلفی که با میکروسمنت پوشانده شدهاند به این نتیجه برسید که اجرای آن فقط با سطح صاف و رنگ طوسی امکانپذیر است. درصورتیکه امکان افزودن رنگدانههای مختلف به این پوشش وجود دارد و حتی با استفاده از ابزارهای خاص میتوان بافتی شبیه سنگ، چوب و … روی آن ایجاد کرد.
میکروسمنت چگونه اجرا میشود؟
آشنایی با نحوه اجرای میکروسمنت به شما کمک میکند در مورد شرایط، وسایل و مدتزمان موردنیاز برای اجرای این پوشش اطلاعات کاملی کسب کنید و با آگاهی برای اجرای این تغییر در خانه تصمیم بگیرید. همچنین میتوانید مطمئن شوید که آیا خودتان از پس این کار بر میآیید یا نه.
اجرای این پوشش معمولاً در ۴ مرحله اصلی انجام میشود:
۱. نظافت سطوح
در اولین مرحله باید سطح موردنظرتان را از هرگونه گردوغبار، ذرات، کثیفی، لکه و چربی پاک کنید و اگر در این فرایند آب به کار بردید، باید صبر کنید تا سطح کاملاً خشک شود. متخصصان این حوزه معتقدند که برای شروع اجرای میکرو سمنت حداکثر رطوبت سطح باید ۵ درصد باشد.
۲. اجرای پرایمر
پرایمر یک لایه چسبناک و ساختهشده از رزین است و استفاده از آن باعث میشود که میزان چسبندگی میان میکرو سمنت و پوشش قبلی سطح بالا برود. انتخاب نوع پرایمر به نوع پوشش قبلی و میزان جذب آن بستگی دارد. به عنوان مثال در صورتیکه پوشش قبلی از جنس بتن (با خاصیت جذب بالا) باشد، نباید از پرایمر رقیق استفاده کنید. همچنین اگر قرار است پوشش جدید را روی کاشی استفاده کنید، باید برای پر کردن درزهای کاشی از فیلر مناسب استفاده کنید.
۳. مشبندی فایبرگلاس و اجرای میکروبیس
میکروبیس نوعی میکروسمنت است که در اجرای این پوشش، از آن برای زیرسازی استفاده میشود. استفاده از آن به همراه مش فایبرگلاس باعث میشود که احتمال ترک خوردن پوشش میکرو سمنت به مرور زمان، کاهش پیدا کند. پس از اجرای ترکیب فایبرگلاس و میکروبیس، باید یک دست دیگر میکروبیس روی آن بزنید.
۴. اجرای میکروسمنت نهایی
در این مرحله بسته به میزان لغزندگی موردنظرتان، محل اجرای میکروسمنت و بافت و رنگ دلخواه، باید یکی از انواع میکرو سمنت را انتخاب و ۲ دست از آن را روی لایه قبلی اجرا کنید. افزودنیهایی که مقاومت پوشش جدید را از نظر شیمیایی و مکانیکی افزایش میدهند، باید در این مرحله اضافه شوند.
در انتها هم برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و افزایش مقاومت در برابر سایش، باید یک لایه رزین شفاف به پوشش خود اضافه کنید.
No comment